Avslutning i moll

Inför säsongens två sista matcher låg AIK:s herrlag på nionde och näst sista plats i serien.

De två avslutande matcherna var mot övriga lag i botten av tabellen, GoIF Kåre och Berget BK. AIK hade således möjligheten av att avancera om det blev några poäng i dessa matcher. Tyvärr blev så inte fallet utan laget förlorade först mot GoIF Kåre med 3-4 och sista matchen mot Berget BK med 3-8. Detta innebär att laget slutar på tionde och sista plats i serien. Vilka konsekvenser det får för herrarna återstår att se.

Matchen mot GoIF Kåre började bra och Richard Engstrand gjorde 1-0 redan efter två min. Kvitteringen lät inte vänta på sig och efter 3 min stod det 3-3. Efter en elegant uppåkning av Henrik Svensson kunde Richard Engstrand göra sitt andra mål för dagen efter 33 min, 2-1. Åter kom en kvittering tätt inpå och efter 37 min blev det 2-2 efter slarv i AIK-försvaret. I andra halvlek blev det något av ett ställningskrig, men efter 63 min fick Richard Engstrand skottläge till höger om målet och han kunde sätta sitt tredje mål för dagen, 3-2. Fortsättningen av matchen blev intensiv med ett kämpande och snacksaligt GoIF Kåre. Det var inte helt överraskande att det åter blev en kvittering, men den dröjde till 87:e min. AIK föll tillbaka och av bara farten slog Kåre in 4-3 två min in i förlängningen. Matchen var jämn och kanske ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist, men GoIF Kåre låg på hårt mot slutet. Richard Engstrand måste omnämnas för sina tre mål.

Söndagens match mot Berget BK blev aldrig någon riktig match. Berget gjorde tidigt 1-0 och efter 25 min blev AIK:s målvakt utvisad för resten av matchen. Utespelaren Sebastian Liljeqvist fick ställa sig i målet och samtidigt fick Oscar Chröisty utgå p.g.a. skada. En sen reducering av Richard Engstrand gjorde att det i halvtid stod 3-1 till Berget BK. I andra halvlek ökade Berget sin ledning med jämna mellanrum och efter 73 min stod det 8-1. Två reduceringsmål av Isak Wikström och Richard Engstrand gjorde att slutresultatet stannade vid 3-8.

Det blev således en säsongsavslutning i moll och AIK hamnade på sista plats i serien. Nu återstår att utvärdera den gångna säsongen, som varit besvärlig på flera sätt. Det återstår också att se vad resultatet innebär för AIK:s herrlag. Styrelsen kommer att återkomma med besked om framtidssatsningen!

Text: Erik Ekwall