AIK Ungdomsboule

Detta är AIK Ungdomsboule: Alla barn och ungdomar som vill hålla på med idrott, ska ha rätt och möjlighet att göra det. Det ska inte vara dyrt och kosta en massa pengar. Och det ska helst vara nära där man bor och går i skola

 

 

 

 

 

 

 

Det här är BOULE!

Boule är den stora franska nationalsporten (fast där säger man pétanque). Det är också en stor sport runt Medelhavet, med över en miljon tävlingslicenser. Det finns fler boulespelare med tävlingslicens i Frankrike, än det finns ishockeyspelare med tävlingslicens i Kanada. I Sverige finns det ca 20 000 medlemmar i landets bouleföreningar och 6 000 av dem har tävlingslicens. Det arrangeras DM, Sv Cupen, seriespel och SM + massor av roliga tävlingar runt om i landet. Snart kan boule även bli en gren i de Olympiska Sommarspelen.

Boule är en glad, trevlig och mycket social idrott. Man kan spela boule för nöjes skull, som motionsidrott eller som tävlingsidrott. De viktigaste reglerna lär man sig på några minuter. Allt som sedan krävs är en grusplätt och några klot. Idrott blir inte enklare.

Kanske har du prövat på boule i skolan eller på sommaren med familjen. Boule är mycket mer än så. Boule en av ett 60-tal idrotter i Riksidrottsförbundet. Med AIK Ungdomsboule kan du spela boule året runt, när det passar dig och på den nivå du trivs bäst med.

 ALLA kan spela!

Alla kan spela boule. Man behöver inte vara stor, stark, snabb och duktig på idrott. Funktionsnedsättning är inget hinder i vår sport. Alla som vill, får vara med. I vår sport spelar dessutom killar och tjejer tillsammans, ända upp på elitnivå.

 Det är INTE dyrt!

Att hålla på med idrott, kan vara dyrt. Ibland väldigt dyrt. Det är kläder, utrustning och dyra aktivitetsavgifter. Alla har inte råd. I Boule har alla råd. Allt som krävs är ett par klot och klot kan du låna av oss på träningarna. Du betalar varken aktivitetsavgift eller träningsavgift. Är du inte medlem i AIK, bjuder vi på medlemskapet första året. Då har du försäkringsskydd till, från och under träningarna och våra aktiviteter. Mer behövs inte. Boule är en billig och rolig idrott. Idrott kan inte bli billigare.

Detta är AIK UNGDOMSBOULE

Alla barn och ungdomar som vill hålla på med idrott, ska ha rätt och möjlighet att göra det. Det ska inte vara dyrt och kosta en massa pengar. Och det ska helst vara nära där man bor och går i skola.

Men alla barn och ungdomar som vill hålla på idrott, vill inte göra det för att tävla och en dag bli elitidrottare. Många barn och ungdomar vill bara hålla på med idrott för att det är roligt och träffa kompisarna.

Allt det här är viktigt för oss i AIK Ungdomsboule. I samarbete med Solna Stad kommer vi till skolor och visar upp vår sport. Vi hjälper skolor som vill börja med Boule som elevidrott på skolan. Vi erbjuder Boule som Fritidsaktivitet på skoltid. Vi hjälper de skolor som vill ha Bouleaktiviteter på Frilufts- och Idrottsdagar. Eller varför inte Skol-/Fritidsmästerskap som kul läsårsavslutning. Och vi hjälper de skolor som vill, att lära ut Boule till Idrottslärare och Fritidspedagoger.

Att lära sig spela boule är som att lära sig att simma – du har glädje av det hela livet och du behöver inte bli tävlingssimmare bara för att du lär dig simma. Det är denna livslånga glädje vi vill att du ska få upptäcka.

 

 

 

 

 

 

 

ALI vår ”fadder”

Ali Abdi Aden kom som ensamkommande barn från Somalia 2009. Boulen hjälpte honom in i det svenska samhället. 2011 tog han sitt första SM-guld. Sedan ett par år spelar han i Svenska Landslaget och har spelat både EM och VM för Sverige. Ali är AIK Ungdomsboules ”fadder” och glädjespruta. Han kommer att hälsa på oss då och då på träningarna, för att sprida bouleglädje och lära oss roliga saker.

Visst låter det INTRESSANT!

Vill du börja spela Boule med AIK Ungdomsboule? Vill du att AIK Ungdomsboule kommer till din skola? Vill du som är rektor eller lärare/pedagog att dina elever ska få ha Boule som rolig Fritidsaktivitet eller elevidrott på din skola? Eller varför inte Boule på Idrottsdagen?

I samarbete med Solna Stad erbjuder vi boule gratis till alla grundskolor och Fritids i Solna, på det sätt som passar er bäst. Hör av er till: ungdomsboule@aik.se

SommarlovsBOULE

Kom och prova på bästa sommaraktiviteten. På sommaren har vi Sommarlovsboule på eftermiddagarna måndag – fredag, på boulebanorna vid Byparkens parklek (T-Huvudsta C). Naturligtvis är det gratis. Du skriver in dig i AIK Ungdomsboule och sedan är du med så ofta du vill under sommarlovet. Kloten lånar du av oss. Mer information hittar du i Solna Stads sommarlovskatalog eller så hör du av dig till ungdomsboule@aik.se.

I AIK Ungdomsboule tillämpar vi Noll-taxa. Det är vi ensamma om bland alla idrottsföreningar i Stockholmsregionen. 

Fram tills du fyller 18 år, är det gratis att spela boule i AIK. Ingen aktivitetsavgift. Inga träningsavgifter. Klot lånar du av oss, tills du köper egna. Det enda du betalar är vår sköna collegetröja, som du har på träning och match. Den kostar ca 300 kr.

Du kan åka på sommarläger och spela boule med jämnåriga från hela Sverige. Lägeravgiften är gratis. Har du fyllt 13 år kan du spela på SM tillsammans med klubbkamrater, eller i lag ihop med duktiga jämnåriga från andra bouleklubbar. Vem vet, kanske tar du din första SM-medalj fast du bara spelat ett litet tag.  

För att vara med i AIK Ungdomsboule måste du dock vara medlem i AIK, men första året bjuder vi på medlemsavgiften om du inte redan är medlem. Från och med andra året betalar du 100 kr/år (barn upp till 13 år) eller 150 kr/år (13 – 18 år).

Låter det bra? Hör av dig till ungdomsboule@aik.se

VÄLKOMMEN!