Dålig start vändes till seger

AIK fick - trots en dålig start - med sig två poäng hem från Uppsala efter en stark upphämtning i andra halvlek.

AIK Handbolls herrlag åkte denna söndag till Uppsala för match mot division 2-laget Uppsala HK:s B-lag HK Uppsala. Precis som förra matchen mot Vassunda så var AIK osäkra på vad man skulle möta för spelare och det visade sig att Uppsala hade ett par riktigt duktiga killar på nio meter som överraskade bortalaget.

Matchen är oväntat jämn och i halvtid så leder Uppsala – AIK har en del att fundera på. Man har inte alls lyckats få träff i försvar, i anfallsspelet spelar man stressat och något måste göras för att matchbilden ska vridas om till AIK:s fördel. Ställningen är det här läget 15-13 till Uppsala.

AIK kommer ut med några omplaceringar i laguppställningen och detta ger resultat direkt. Tändningen efter den första halvlekens frustration genomsyrar hela AIK och plötsligt gör man allt rätt. Bakåt får man äntligen träff och jobbar tillsammans som ett lag. Framåt lossnar både spel och skytte. AIK vänder underläget snabbt och rinner iväg ytterligare i målprotokollet för att till slut vinna med komfortabla 23-32.

AIK gör i denna match en väldigt svag insats i första halvlek för att inom loppet av tio minuter i början av andra halvlek ändra på matchbilden totalt och stänger sedan matchen successivt ju längre den går. Detta fungerade mot Uppsala men kommer inte att räcka mot topplage i serien så det är bara hem och nöta detaljer inför nästa omgång.