Första segern för säsongen

AIK vann allhelgonahelgens träningsmatch mot Eskilstuna BS. Det blev 5-2 (1-1) på klassiska Backavallen i Katrineholm och därmed tog AIK höstens första seger i förberedelserna inför säsongen i div I östra.

Det var två sjukdomsdrabbade lag som möttes – såväl Eskilstuna BS som AIK fick sena avhopp inför mötet. I den här matchen var dock AIK det bättre laget och vann fullt rättvist. I den ljumma senhösten lockade Katrineholm med runt 14 plusgrader varför spelet blev hämmat och tempot därefter.

Den första halvleken var dock klart godkänd från båda lagen även om det var AIK som var spelförande och skapade de hetare chanserna. AIK var betydligt mer samlat än i tidigare träningsmatcher och bjöd på många bollsläpp och varierat anfallsspel. EBS tog ledningen på ett frislag i 28:e minuten innan AIK kvitterade tre minuter senare när nyförvärvet från GT/76, Joakim Hagström satte bollen i öppet mål efter ett vackert anfall.

Isen blev svårbemästrad i andra halvlek och det var svårt att bygga upp anfall. AIK försökte dock och skapade ett flertal 2 mot 1-lägen utan resultat innan Oscar Chröisty satte dit ledningsmålet på en andra retur på lagets sjätte hörna i 55:e minuten.

EBS kvitterade ledningen på ett frislag i 69:e minuten innan laget drabbades av ett matchstraff och fick avsluta de sista tjugo minuterna med en man mindre. AIK fortsatte att anfalla och till slut kom ledningsmålet fram till 3-2 i 78:e minuten genom nyförvärvet från Uppsala BoIS, Christoffer Kenling. Två minuter senare rakade Joakim Hagström bollen i ribban innan han placerade in 2-4 i 88:e minuten efter ett fint anfall. Rickard Öster avslutade sedan målskyttet och fastställde slutsiffrorna 2-5 på stopptid.

– Skönt med seger efter ett par tuffa träningsmatcher där en del har saknats i vårat spel. Positivt att vi höll oss lugna när vi byggde anfall och att vi hade många delaktiga med boll. Extra roligt att Joakim Hagström och Oscar Chröisty gjorde sina första mål i AIK, summerade målvakten och tillika assisterande tränaren Johan Borehed.