Hettman summerar säsongen

För andra året i rad slutade AIK:s herrar på tredje plats i div 1 östra. AIK.se har inhämtat några korta synpunkter om den gångna säsongen från Per Hettman, spelande tränare och lagets "oldtimer".

Målet inför säsongen 2013/14 var att belägga någon av de två första platserna för att på så vis gå till kval till allsvenskan. De platserna togs desvärre för AIK:s del av Helenelund och Djurgården, men båda lagen missade kvalen.

Per Hettman – vad har du att säga om den gångna säsongen?
– Med tanke på att vi siktade på att nå kval kan vi inte vara helt nöjda. En tredje plats är dock godkänt med tanke på att truppen blev tunnare än vi räknat med. Flera viktiga spelare kom inte till spel av olika anledningar. Vi har gjort ett antal dåliga matcher mot sämre lag, vilket påverkat tabellplaceringen. I det stora hela har vi ändå spelat rätt bra i linje med vad tränaren Roger Jakobsson önskat.

Efter den andra matchen mot Kåre blev det ett tråkigt efterspel. Vad hände?
– Sekreteriatet hade missat att föra över mitt namn från laguppställningen på papper till det digitala systemet och Kåre lämnade in en protest. Vi vann ju själva matchen men efter protesten dömdes Kåre som segrare. Som tur var spelade det ingen roll för tabellplaceringarna. Det hade varit väldigt tråkigt om vi missat ett kval p.g.a. detta. Jag tycker att det var småaktigt och trist gjort av Kåre. Vi känner alla varandra och har spelat många matcher mot varandra.

Är det några spelare du väl omnämna speciellt?
– Robert Hannus har gjort en mycket stark säsong. I övrigt vill jag berömma vårt nyförvärv Christian Otterberg och vår målvakt Ronny Jansson.

Hur mår du efter denna säsong?
– Jo, tack! Jag mår ganska bra och har ”renoverat” ett knä, som jag haft problem med. Nu känns det riktigt bra och jag räknar med att kunna spela i ca 30 år till, avslutar Hettman med glimten i ögat.