IFK Nässjö väntar i Nässjö

AIK:s damlag styr kosan till bandymetropolen Nässjö för säsongens näst sista match.

Söndagen 14/2 -16 svarar IFK Nässjö för motståndet. AIK leder serien klart efter tio raka segrar. IFK Nässjö kämpar i botten med endast fyra inspelade poäng, som dock är lika många som Hammarby IF på platsen ovanför. Söndagsmatchen är således mycket viktig för IFK Nässjö, som har chansen att avancera till en slutspelsplats. AIK behöver ta poäng för att säkerställa seriesegern och de med den medföljande fördelar. Målvaken, tillika VM-målvakten, Linda Odén inför resan till Nässjö:

Linda, hur har säsongen varit för dig och laget anser du?

-Det har varit lite upp och ned för både mig själv och laget. I vissa matcher har jag inte haft så mycket att göra. Ett antal nollor har det ju ändå blivit! Efter det att vi kunde återkomma till vår hemmais på Bergshamra Arena har allt blivit bättre och bättre och det mesta går på rutin.

Hur blir det att få spela VM i USA igen?

-Det är jättekul och en stor ära! Det är också spännande att VM går i Minnesota igen. Jag tycker alltid att det är stort att få representera Sverige. Vi hoppas på ett bra resultat!

Hur är läget i ditt eget lag?

-Vi har haft lite infektioner i laget, men på senaste träningen var alla med. Det ser ut som om alla kan spela i helgen.

Nå, så den vanliga avslutningsfrågan: Hur går det i matchen på söndag?

-Det blir nog en tuff match, eftersom IFK Nässjö måste vinna. Men – jag tror att vi vinner! Både laget och jag själv vill hålla nollan!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson