Knapp förlust i seriefinalen

I en för säsongen tidig seriefinal möttes AIK och HK Ceres från Norrtälje i nybyggda Ulriksdalshallen på lördageftermiddagen. Efter en svängig match avgår gästerna med uddamålssegern och behåller förstaplatsen i tabellen.

Det var mycket som stod på spel denna lördag i Ulriksdal. De obesegrade serieledarna i HK Ceres kom för att spela mot serietvåan AIK som låg två poäng efter. Vid oavgjort resultat skulle AIK kliva om HK Ceres i tabellen tack vare bättre målskillnad.

Matchen börjar helt jämnt med det blir Ceres som tar kommandot i matchen då man vid upprepade tillfällen hade fler spelare på plan samtidigt. AIK drog på sig alldeles för många utvisningar för att ha chansen att hänga med i målprotokollet. I halvtid skiljer det fem mål mellan lagen, vilket inte helt överensstämde med verkligheten, med tanke på hur den första halvleken såg ut.

handboll_herr_2015_15

Taggade för att vända på steken kommer AIK Handbolls krigare ut för att försöka täppa till bakåt utan att dra på sig fler utvisningar och samtidigt skjuta mer mot ett Ceres som för dagen spelade ”nedgrupperat”. Motflytet i alla lägen fortsätter för AIK men trots detta så kämpar man sig upp till ett måls underläge i slutminuterna. Dock visar det sig vara Ceres dag och gästerna åker hem obesegrade. Matchen slutar 31-32.

AIK klarar inte riktigt av denna ryckiga match där utvisningarna haglar och inget riktigt går lagets väg. Trots detta så står man upp i 60 minuter och lyckas nästa kämpa sig till en poäng. Laget ska ha en eloge för kampviljan och nu är det bara att bita ihop och komma igen till nästa match i jakten på en division 2-plats.