Matilda Höjding – tillbaka i AIK

Från Uppsala BoIS kommer ett av AIK:s nyförvärv inför denna säsong. Matilda Höjding är en mångsidig bandyspelare som denna säsong spelat på de flesta positioner på plan.

Matilda Höjding – berätta lite om dig själv:
– Jag är 23 år, bor i Uppsala, och arbetar som processoperatör på Galdema (producerar produkter till hudpreparat). Jag har spelat en period tidigare i AIK och var med om att ta SM-guld -08 och -10. Sedan -10 har jag spelat i Uppsala BoIS och nu är jag tillbaka för en andra period i AIK. Jag har varit med i F15- och F19-landslagen.

Hur blev du bandyspelare?
– Helt enkelt genom att följa med några killar till bandyträning. Jag har även spelat fotboll tidigare. Inom bandyn var jag mest mittfältare förut, men nu åter i AIK spelar jag helst forward. Jag kan dock flytta runt och spela på andra positioner på planen.

Har du andra intressen än bandyn?
– Jag tycker om att umgås med vänner och så spelar jag golf.

Hur är det att vara tillbaka i AIK?
– Det är verkligen roligt och i mångt och mycket är det samma gamla gäng. Det känns bra att inte vara yngst längre!

Vad tror du om resterande del av säsongen?
– Vi har stora möjligheter att slutföra en bra säsong. Kareby och Sandvikens AIK lär bli de värsta antagonisterna. Vi ska till SM-finalen på Friends Arena!