Sandviken numret större

Det blev tyvärr förlust för damerna i Sandviken. Matchen slutade 5-2, efter 3-1 i halvtid.

På tisdagseftermiddagen begav sig damerna till Sandviken, men det blev inte i den ståtliga Göransson Arena som tidigare utlyst, utan istället på anrika Jernvallen.

Efter att bollen inte riktigt studsat AIK:s väg tog SAIK ledningen efter 13 spelade minuter genom Hanne Gezelius. AIK svarade dock snabbt när Matilda Svenler kom i friläge på pass från Josefine Gustafsson och slog in bollen på ett säkert sätt till 1-1. Det var också det enda målet AIK gjorde i halvleken och efter att bollen gått SAIK:s väg blev 2-1 ett faktum, när Anna Widing satt utvisad.

Till den andra halvleken laddade AIK om, men det höll på att gå illa direkt när SAIK tilldömdes en straff. Målvakt Linda Odén svarade dock för en fin räddning, men bara en halvminut senare fick hon dessvärre plocka bollen ur målet när SAIK gjorde 4-1 på ett friläge. Även 5-1 kom, även det på en genomåkning.

Efter detta följde ett hårt slit av tjejerna, för dagen i vitt och i den 74:e minuten tog AIK timeout. Efterföljande minuter höll en betydligt högre nivå och i den 83:e kunde Linnéa Larsson slå in reduceringen för Gnaget.

Närmare än så skulle de inte komma och matchen slutade 5-2 till Sandviken, som var det starkare laget för kvällen med bättre fart under skridskorna.

En gammal klyscha lyder ”det är bara att bryta ihop och komma igen”.
På söndag väntar Haparanda på hemmaplan. Välkomna ner till Bergshamra Arena klockan 13.00 och visa ditt stöd till tjejerna!