Stark inledning gav seger mot WT Bandy

Bortamatchen mot WT Bandy före jul slutade med en svidande förlust, 0-10.

I säsongens andra match på hemmaplan, Bergshamra Arena, var det läge för en revansch. Laget spelade i nya tröjor och lyckades genomföra en stark insats, som slutade med en lite överraskande seger med 4-2 (4-2).

AIK fick en bra start och redan efter 5 min stod det 1-0. Edvin Berg gjorde målet efter passning från Joel Portinsson. Tio min senare ökar Rikard Engstrand på till 2-0 efter passning från Edvin Berg. AIK fick därefter en straff efter 20 min. Isak Wikström var säkerheten själv och 3-0 ett faktum. Efter en WT-reducering gjorde Isak Wikström sitt andra mål till 4-1. WT reducerade på nytt alldeles före pausvilan, vilket innebar att AIK ledde med 4-2 efter första halvleken. AIK genomförde en riktigt bra första halvlek.

Andra halvlek blev något ovanlig för att vara en bandymatch. AIK styrde försvarsspelet på ett  bra sätt och halvleken blev mållös! WT saknade inte chanser, men AIK styrde ut spelet på kanterna och målvakten Kennie Dahlberg höll nollan.

Ledaren Lasse Chröisty efter matchen: ”Detta var säsongens bästa match och vi är mycket nöjda. Hela laget gjorde en fin insats och styrde försvarsspelet på ett bra sätt. Andra halvleken blev något av en taktisk triumf. En av de nya spelarna, endast 19-årige Conny Bucht, gjorde en fin insats.”

Segern var efterlängtad och av stor betydelse för fortsättningen. Närmast väntar nu Bergets BK på bortaplan fredagen 22/1 -16. Det är en viktig match med tanke på positionerna i tabellen.

Text: Erik Ekwall