Stark laginsats bäddade för två poäng

Efter att ha spelat oavgjort i Norrland (3-3) mot svenskfinska Haparanda, blev det idag en klar seger med 9-1 för damlaget.

Ett par plusgrader i luften och ett snöblandat regn var vad väderleken erbjöd när det var dags för matchstart i damelitserien på söndagen.
Haparanda stod för motståndet på Bergshamra och trots vädret var isen högst spelbar, tack vare ett fint isarbete. Haparanda kom med en seger i bagaget från lördagens match mot Hammarby som slutade 5-2.

Men detta skulle bli AIK:s match till hundra procent. Tjejerna såg riktigt laddade ut från första skäret och det höll sig över hela matchen. Passen smällde i klubborna, skridskoåkningen var kollektivt riktigt bra och flertalet gånger rullade man upp anfall av hög kvalité.

Den första halvleken blev målsnål, men efter åtta spelade minuter skrev Hanna Nygren in sig i målprotokollet när hon slog in 1-0 på ett mycket fint förarbete längs vänsterkanten av Mikaela Hasselgren. Det psykologiskt viktiga 2-0 slog Hanna Brusberg in med ett kanonskott från 30 meter.

Andra halvlek skulle mest handla om AIK och efter dryga två minuter gör Matilda Svenler 3-0 samt 4-0 endast ett par minuter efter. Haparanda reducerar genom Linda Lohiniva på en kontring, där AIK står lite på hälarna och inte hänger med i omställningen. I den 64:e minuten tilldöms AIK en straff som Hanna Brusberg förvaltar på bästa sätt till 5-1. AIK fortsatte att gasa, ett mycket gott tecken – att man inte ger upp trots en stabil ledning. Tre mål inom fyra minuter görs av Hanna Nygren och Mikaela Hasselgren gånger två, varav ett på straff.

Matilda Svenler stänger butiken med sitt mål till 9-1 som blev slutresultat. Nämnda Svenler var riktigt bra och gjorde hela fem poäng i dagens match. Det ska dock poängteras att det blir seger och två poäng genom en gedigen och diciplinerad laginsats. Ett glädjeämne var att Frida Erlandsson var tillbaka i spel och stod för en bra insats med flera bortplockade bollar på tennis.

Nästa fight för damlaget sker på lördagen, den 8:e februari. Då står serieledande Kareby för motståndet på Skarpe Nord – en tuff drabbning. Fortsätter damerna att spela bandy som de gör idag kommer det bli damelitseriematch av högsta kvalité.