Stora segersiffror i Borlänge

AIK handbolls herrlag besegrade Borlänge med hela 31-18 på bortaplan i söndagens möte.

Det var dags för säsongens andra Dalaresa för AIK Handbolls herrlag och denna gång styrde spelarbussen mot Maserhallen i Borlänge.

Eftersom det var div 1-laget Borlänges B-lag AIK skulle möta hade laget svårt att lägga upp någon taktik byggd på sina motståndare – man valde istället att fokusera på sig själva. Många spelare var borta samtidigt som några nya kom in för att stötta upp och det skulle visa sig räcka långt.

AIK tar redan från början tag i matchen och gör fyra raka mål och ökar därefter bara tempot ytterligare. När domarna blåser av den första halvleken så leder AIK med hela 16-8. Detta känns i underkant och i halvtid pratar laget ihop sig om hur man ska säkra de få misstag man gör framåt. Detta för att ytterligare öka tempot i matchen, så att man inte lunkar in i Borlänges tempo.

bhkaik2

I den andra halvleken fortsätter samma trend som i den första – trots en hel del missade avslut och några mål bakåt som ramlar in när AIK tappar fokus och energi. Detta är ett resultat av de fattiga tempot i matchen.
AIK vinner komfortabelt med 31-18 utan att förta sig. Debutanterna som fick gå in och spela när många var borta får med beröm godkänt och det känns bra att AIK kan göra en sådan insats samtidigt som man får testa nya intressanta spelare.

Nästa match är hemma mot Vassunda söndag 23/11 kl. 13:00 i Solnahallen, välkomna dit!