Träningsmatch mot Kungsängen

Träningsmatchen mellan AIK Handboll och Kungsängen slutade oavgjort efter en jämn och fysisk match.

Förra säsongen möttes AIK och Kungsängen i serien och AIK gick segrande ur båda matcherna med relativt trygg marginal. AIK visste på förhand att förutsättningarna var annorlunda inför denna träningsmatch då KSK har ny tränare och har fått tillbaka ett par duktiga spelare.

AIK själva passade på att testa en rad nya spelare för att se hur de passar in i laget och spelet samt att ge dem chans att visa upp sig. Detta bäddar så klart för att det är många som är ovana att spela tillsammans men samtidigt en chans för nya spelare att ta för sig.

Det skulle visa sig bli en väldigt jämn historia där båda lagen blandade och gav beroende på vilka uppställningar som var inne och i vilket skede av matchen man befann sig. Matchen var givande för båda parter då man fick många svar på hur man ligger till i sina förberedelser och vad som kan behöva nötas och justeras fram till seriestart.

Slutresultatet blev 23-23 vilket sett från hur matchbilden såg ut var ett rättvist resultat. Efter matchen önskade båda lagen varandra lycka till i seriespelet och det känns inte helt omöjligt att man möts i div 2 nästa säsong.