Tung seger för AIK:s handbollsdamer

VästeråsIrsta kom på besök till Råsta Park och det var ett heltaggat AIK som äntrade planen. Nu skulle det tas två poäng igen efter två snöpliga förluster.

Det började också bra när Angelica Göthe vrider in 1-0 direkt från 6 meter, men sedan går det i baklås. VästeråsIrsta leker sig igenom AIK-försvaret gång på gång, samtidigt som de lätt avstyr attackerna från hemmalaget. 1-4 på tavlan efter några minuter och det såg jobbigt ut. Men tjejerna hade bestämt sig. Sakta men säkert jobbar man sig i kapp och i halvtid leder man med 11-10.

Man pratar i halvtid om att inte slänga bort så mycket anfall i onödan, utan ta vara på varje anfall och se till att vara noggranna i uppspelen. Nu är det ett helt nytt lag på plan, försvaret jobbar rätt och man är beslutsamma i alla situationer. Dessutom så får man utdelning på sitt slit och man går ifrån i målprotokollet och leder som mest med 7 bollar. I det ögonblicket får AIK en utvisning och VästeråsIrsta gör mål direkt, det börjar bli oroligt på läktaren då man tappade förra matchen på en utvisning. Men inte idag, rutinerade spelare tog ett stort ansvar och lugnade ner tempot och de sista minuterna bevakade man sin ledning. Slutresultatet skrevs till 24-20 till slut och man passerade VästeråsIrsta i tabellen.

Duktiga och utvecklingsbara VästeråsIrsta är en tung skalp för AIK:s damer och lovar gott inför nästa hemmamatch när suveräna serieledarna GT Söder kommer på besök. Med det spelet, moralen, offerviljan och glädjen som visades upp i andra halvlek så kan AIK störa vilket lag som helst i serien.

Riktigt bra i VästeråsIrsta den här dagen var femmålsskytten Ellen Lundström och Ellen Göthlin.

Matchens lirare i AIK blev Jenna Peltola, för andra gången den här säsongen, som spikade igen långa stunder. Dessutom så var Natalie Einebrant på strålande spelhumör efter att ha varit borta en stund för skada.

AIKs målskyttar: Natalie Einebrant 7, Elin Ronqvist 3, Hanna Tolstrup 3, Sara Martinsson 2, Angelica Göthe 2, Anna Degerman 2, Johanna Kjell 1, Moa Marklund 1, Andreia Tibell 1, Fabriona Andersson 1, Mona Johansson 1.