Bortavinst mot Önnered (11-14) 23-27

Idag gör killarna en riktigt bra insats hela vägen in i mål. Man klarade att hålla skärpan och Matija Spikic en av sina bästa dagar. Många riktigt bra räddningar! Hela laget ska ha beröm för att man står upp för varandra och visar att den här matchen ville man vinna. En riktig lagseger!

Henrik Schneider sammanfattar onsdagens match mot Önnered:

En väl genomförd match med ett stabilt spel gav oss säsongens andra seger. Bortamatchen mot Önnereds HK var viktig för oss och innebar en chans att närma oss lagen framför oss i tabellen.

Matija Spikic stod för en av hans bästa insatser i AIK och framför honom stod försvaret bra där man jobbade hårt för varandra, halvtidsresultatet 14-11 speglade händelserna väl.

Efter 13 minuter av andra halvlek tog Önnered timeout med ställningen 21-14 perioden fram tills dess var matchavgörande, försvarspelet var fortsatt bra vilket gav oss några sköna kontringsmål och anfallsspelet var lugnt och metodiskt. Många spelare stod för fina prestationer men det är laget som vinner idag, segern var aldrig hotad och resultatet 27-23 var rättvist.

Nu laddar vi om för match på måndag i Solnahallen dit vi hoppas att många AIK fans kommer.

Målskyttar:
Önnered: Daniel BLOMGREN 9, Anton SCHULTZE 1, Rasmus JUST 3, Hugo BENGTSSON 2, Victor RHODIN 2, David SANDBERG 1, Christoffer ÖRTENWALL 3, David WATTSTRÖM 1, Mirko VICENTIJEVIC 1

AIK: Philip JONSSON 1, Pavle KARACIC 4, Adam TUMBA 4, Mattias WINDAHL 2, Ola PEWIK 6, Jesper LINNÈLL 3, Troels VEJBY JØRGENSEN 7