Välkommen till AIK Boule

AIK Boule är en förening där man spelar pétanque. Det finns många olika typer av boulespel och pétanque är den mest kända varianten av boulespel och härstammar från Frankrike. Spelet pétanque spelas på 6 till 10 meter och spelarna står stilla med båda fötterna på marken vid kastet.

AIK Bouleförening har som målsättning att utgöra den självklara mötesplatsen för alla med svartgult hjärta som vill utöva pétanque oavsett skicklighet, ålder, kön, etniskt ursprung eller funktionshinder.

Vid sidan av den rent sportsliga målsättningen är det föreningens ledstjärna att aktivt bidra till att stärka den sociala gemenskapen inom AIK-familjen samt att verka för Fair Play och AIK-Stilen.

Tävlingsverksamheten bedrivs med representationslag i olika klasser.

Tveka inte att kontakta oss om du vill tävla med oss eller bara prova på.

  • Lyckad PEP Dagen i Hagaparken.
    Söndag den 10 september arrangerades Pep Dagen i Hagaparken med massor av prova på aktiviteter och Prins Daniels lopp. PEP Dagen är en kostnadsfri aktivitetsdag där alla barn och familjer är välkomna att upptäcka sin rörelseglädje och … Läs mer
  • AIK tar en tredje plats i Stockholms Klubb DM
    Stockholms klubb DM arrangerades i Södertälje och 6 klubbar deltog. Grundspelet resulterade i 2 vinster mot Boulero och Sitting Boule samt 1 förlust mot Fagersjö vilket garanterade en plats i semifinal. Där blev det tyvärr … Läs mer
  • AIK event på Byparken samlade ca 30 deltagare
    AIK-Ringen lyckades samla över 30st mer eller mindre kända gamla AIK spelare till en pétanque event på Byparken. Sekreterare Janne Hallberg var ansvarig för gamla AIK-arna som vann turneringen.