Conny Hasselkvist – bandytränare med arabiska erfarenheter

Efter förra säsongen var det oklart med vem som skulle träna AIK:s herrlag i div 1 östra under säsongen 2015-16. Något överraskande visade det sig att en person ur våra egna led var intresserad, Conny Hasselkvist. Han har tagit sig an denna uppgift med ett stort engagemang och inför seriepremiären ville vi veta mer om herrlaget. Enligt planerna spelas första matchen 22/11 mot Hubbo BK.

Conny, välkommen som tränare! Vi vill veta lite mer om dig!

-Jag är 46 år och bor i Värmdö kommun. Jag är gift och har två barn i detta förhållande. Från ett tidigare förhållande har jag två vuxna barn, 20 och 22 år gamla. Jag växte upp i Finspång och har nu bott i Stockholm i 6 år. Under ett antal år bodde jag utomlands då jag arbetade för Ericsson. De länder jag bott i är Syrien (Damaskus), Qatar och England. Numera är jag anställd inom ett amerikanskt IT-företag, Cogent Communication. Jag är projektledare för Norden och Baltikum.

Vilka idrotter har du sysslat med?

-Bandy är nummer ett och jag började spela i Finspångs AIK. Senare har jag även representerat Borgia i Norrköping. Vi spelade i allsvenskan. Under mina år utomlands blev det av naturliga skäl ingen bandy. När jag kom till Stockholm spelade jag för Värmdö Bandy i div 3. För tre år sedan kom jag till AIK och har mest spelat i B-laget. Som yngre spelade jag även fotboll i Finspångs BK.

Hur kom det sig att du nu blivit tränare?

-Ja, jag har ingen formell tränarutbildning och det var meningen att jag skulle bli assisterande tränare. Det känns bra att kunna hjälpa till och nu har det blivit som det blivit! De spelare vi har nu är väldigt lättränade och det fungerar bra tycker jag.

Vad har du att säga om truppen?

-Det är många nya spelare och man kan verkligen tala om en förnyad trupp! Vi har fått in unga spelare med ett stort träningsintresse. Detta i kombination med att ett antal spelare ur förra årets trupp finns kvar, gör att det ser väldigt positivt ut!

Vill du avslöja något om hur AIK ska spela kommande säsong?

-Vi har spelat flera tuffa träningsmatcher mot allsvenskt motstånd med förluster som resultat. Vi besegrade dock Eskilstuna BS  från en annan  div 1-grupp med 6-3. Vi blev tvungna att spela samlat i försvaret i de tuffa matcherna och det vill jag att vi ska fortsätta med i serien. Detta ska ske i kombination med positiv anfallsbandy!

Hur kommer det att gå i serien?

-Hela truppen har som mål att vi ska tillhöra toppen i serien. Bland konkurrenterna tror jag mycket på Skutskärs IF, Hubbo BK (tillhör Tillberga) och Köpings IS.

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson