Dan Ytterberg tilldelas Lennart Johanssons stipendium 2022.

När AIK Fotboll onsdagen den 19 oktober 2022 tar emot BK Häcken på Friends Arena så kommer Lennart Johanssons stipendium att delas ut för första gången och mottagare är Dan Ytterberg som i över 50 års tid arbetat ideellt för AIK.

Den 5 november 2021 aviserade AIK att ett stipendium kommer att instiftas i Lennart Johanssons namn. Lennart Johanssons stipendium instiftas för att hedra minnet av AIK:s före detta hedersordförande som gick ur tiden i juni 2019. Initiativet kommer från Lennart Johanssons döttrar Eva och Lena, vännen Sören ”Sulo” Karlsson samt representanter inom AIK. Stipendiet ska tillfalla en person eller flera som verkat ideellt inom AIK. På så vis hoppas klubben att Lennart Johanssons starka föreningsanda ska leva vidare i AIK. Det första stipendiet kommer att delas ut den 19 oktober 2022 i samband med den allsvenska matchen AIK – BK Häcken.

Lennart Johanssons stipendium går 2022 till Dan Ytterberg. Dan började sin karriär i AIK med att sälja lotter på både fotboll- och hockeymatcherna och därefter har uppgifterna blivit fler. Inkörsporten till allt var att han fick agera bollpojke på Råsunda 1971.

Motiveringen: Som 10-årig bollkalle på Råsunda började hans kärlekshistoria med klubben i våra hjärtan. Det har gått 50 år sedan dess, 50 år av lojalitet, gemenskap och glädje. Det har blivit många sålda lotter och matchprogram, men även andra välbehövliga uppgifter. Med outtröttlig energi och imponerande optimism har han fortsatt sin mission att stötta AIK på allra bästa sätt.