Det definitiva genombrottet

Simon Forsström, AIK-spelare sedan fem år tillbaka, fick i helgen sitt internationella genombrott.

Med sex hål kvar att spela handlade om tre spelare, Simon, tysken Alexander Knappe och engelsmannen Steven Tiley. Birdie av Simon på det trettonde hålet innebar delad ledning på -18 tillsammans med Knappe ett slag för Tiley. Knappe gjorde bogey på femton och sexton medan Tiley och Simon gjorde par. När sedan Simon sedan gjorde eagle på det sjuttonde hålet hjälpte det inte att Tiley och Knappe gjorde ytterligare varsin birdie. Simon vann, på -20 efter scoren 69-66-65-64, två slag före Tiley och ytterligare två före duon Knappe och engelsmannen Maddy.

Starten i Belgien var Simons femte som rookie på Challengetouren. Som bäst en femtondeplats i Kenya innan dagens seger. Utöver detta en 39 plats och två missade kvalgränser.

Simon tog sig ut i Europa via en femteplats på fjolårets Nordiska ranking och han har så här långt, i en mycket hård konkurrens, radat upp bra ronder. Tio av sexton ronder har varit bättre än 70 och bara tre ronder sämre än par.

Vad är då orsakerna till dessa framgångar. Hans tränare Joakim Grönhagen tillika AIK:s huvudtränare får förklara. ”Hårt arbete dvs han lägger ner den tid som krävs och han gör det som vi säger att han skall göra. När det väl är tävling släpper han och kör på det vi bestämt”.

Text: Karsten Landin