DM-Guld till AIK Boules Veteraner

Ett Guld och ett Brons blev AIK Boules skörd när den första DM-helgen klarades av i helgen. Efter Silver i Lag-DM/V65 i våras, följde AIK:s veteraner upp med ett DM-Guld i Trippel på Vårbergs IP. I Öppna klassens Trippel, blev det ett DM-Brons, även det en stor framgång i en mycket tuff klass.

Om AIK Boule skördade sportsliga framgångar i Öppen Klass 2018, är det AIK Boules veteraner som tagit kommandot internt 2019. Detta trots att veteranerna är i en klar minoritet i AIK Bf.

Efter Silver i Lag-DM/V65 i mars, följde veteranerna upp med DM-Guld i klassen V65 när årets första DM-helg på Vårbergs IP spelades i helgen. I laget spelade Hans Liljecrantz, Ove Lindgren och Jean-Noel Henry (se bilden).

Det är extra roligt eftersom AIK Boule fram tills i vår, saknat spelarunderlag för att kunna ställa upp i seriespelet för veteraner. Om en månad är det äntligen dags för AIK:s veteraner att kliva in i seriespelet. Efter framgångarna i Lag-DM och nu i helgen i Trippel-klassen, kan det bli en riktigt roligt säsong för AIK Boules nyblivna veteranlag.

Men även DM-Trippelns Öppna klass, bjöd på framgångar i form av ett DM-Brons till Kenneth Runeborg, Patrik Björk och Magnus Lembke.

Detta ska sättas i relation till att Stockholmsdistriktet har 4 klubbar i Elitserien och 3 klubbar i Div 1, och att Trippel-klassen är den mest prestigefyllda på DM. Bra kämpat även där och en liten indikation på att AIK Boule har ett bra spelarmaterial inför seriespelet i Div 1 i juni, trots förlusten av bl a rutinerade och EM-meriterade Robert Beijmo som tog DM-Guld i singel för AIK Boule förra året.

Inför den avslutande DM-helgen om drygt två veckor, återstår att se om AIK Boule når upp till eller rent av överträffar förra årets medaljskörd: 1 Guld, 3 Silver, 3 Brons. Klasserna som spelas är Mixed Trippel, Mixed Dubbel, Singel och Precisionsskytte. Fem av sju DM-medaljer förra året, togs just i dessa klasser.

Det blir en spännande, avslutande DM-helg på Vårbergs IP.