En fantastisk kväll för AIK Bouleförening

Hyllade SM-guldmedaljörer och en nybliven Hedersmedlem i AIK. Det blev en fantastisk kväll för AIK Boule, när AIK höll sitt årsmöte i Solna på onsdagskvällen.

Att vara en idrott inom AIK, är stort. Att kliva in i klubben av SM-guldmedaljörer på seniornivå i AIK:s 128 år långa historia, är så mycket större. Då skrivs idrotten in på allvar, i AIK:s historieböcker.

Det var därför en stor dag för AIK Bouleförening, när våra 4 st SM-guldmedaljörer fick kliva fram för att tillsammans med bl a AIK Fotbolls Henok Goitom och AIK Brottnings Leon Kessidis hyllas och hedras. Och som traditionen föreskriver i AIK, belönades våra SM-guldmedaljörer med att utses till ’Ständiga Ledamöter’. Utmärkelsen är en av de finaste inom AIK.

Men kvällen slutade inte där, för AIK Boule. Därefter tog AIK:s ordförande Cecilia Gierrta ordet för att berätta att Huvudstyrelsen utsett AIK Bouleförenings ordförande Jonas Almquist till Hedersmedlem i AIK. AIK Huvudstyrelses sekreterare Olof Lindqvist, kunde berätta att det är en mycket liten skara medlemmar som förärats den utnämningen. Utöver Kung Carl XVI Gustaf, har AIK idag bara 6 st Hedersmedlemmar. Nu blir Jonas Almquist den åttonde. En ofattbar stor hedersbetygelse, som bekräftades med diplom och en stor, fin blomsterbukett.