En orienterande och tuff central mittfältare

Född och uppvuxen i Stråvalla är Anna Månsson, där hon utvecklade en tuff och hård spelstil som har lett till ett par minuter på utvisningsbänken. Anna jobbar som lärare och har ett något udda fritidsintresse...

Anna, berätta lite om din bakgrund:
– Jag är 25 år, bor i Hässelby och är förlovad med Jonas Fosselius, som sköter damlagets material. Jag växte upp i Stråvalla (Frillesås) på västkusten. Till Stockholm kom jag 2008 för att studera till idrottslärare och spela bandy i AIK. Studierna ledde till arbete på Stocksundsskolan. Jag har även studerat på bandygymnasiet i Sandviken.
På hemmaplan spelade jag i Sunvära SK, Skutskär SK och IFK Nässjö. Under den gångna hösten har jag varit uttagen i landslagstruppen för första gången. Med AIK har jag nu vunnit två SM-guld.

Varför började du med bandy? Har du sysslat med någon annan idrott?
– Min bror tog med mig till en skridskoskola när jag var fem år. Det var då jag började i Sunvära SK. Förutom bandyn håller jag på med orientering lite då och då. Jag brukar vara med i O-ringen. Distriktsmästerskap i stafett är nog min finaste merit inom orienteringen.

Har du några andra intressen (förutom bandy)?
– Jag har ett lite udda intresse. Det heter ”scrapbooking” och innebär att man bland annat gör egna kort till födelsedagar och jul. Efter en bandyträning kan jag sätta mig ner och pyssla!

Vilken typ av spelare är du?
– I grunden är jag en defensiv spelare och spelar oftast central mittfältare. Jag tycker att jag är rätt tuff och viker inte ned mig. Dessutom är jag ganska skridskostark.

Du är ofta utvisad. Hur kommer det sig?
– Jag är, som jag nämnde, tuff i min spelstil och kliver gärna in i hetluften. Då kan det hända att jag hamnar i utvisningsbåset. I Nässjö var jag utvisad ca två gånger per match och där blev jag förärad en egen kudde och filt för att jag skulle ha det skönt!

Vad säger du om årets AIK?
– Det ser väldigt bra ut och vi har fått in nya duktiga spelare. Vi har haft bra träningar och det är en god stämning i truppen. Jag tror att Linnea Larsson och Matilda Svenler kommer att bli framstående spelare denna säsong.

Säsongens målsättning är?
– Vi ska ta SM-guld! Vi vill ha revansch för förra säsongens förlust i Friends Arena.