En pinne i Norrland

AIK:s damlag spelade idag en bortamatch i dess rätta bemärkelse. HaparandaTornio stod som motståndare i lördagens match i damelit som slutade 3-3 (0-1).

100 mil från Stockholm ligger Arena Polarica i Haparanda, ett stenkast från den finska gränsen. Under söndagen gjorde AIK:s damlag en långväga resa och på bortaplan väntade HaparandaTornio, med ett facit i damelit på en vinst mot Skirö och en förlust mot Kareby.

Matchens första halvlek skulle bli ovanligt mållös för att vara bandy. 0-0 stod sig ända till den 43:e minuten när Matilda Svenler spräckte Haparandas nolla på en pass från Lovisa Elovsson.
I den andra halvleken gick HT ut mad full fart från början och efter endast 32 sekunder hade Riina Ellonen kvitterat. HT ökade på målskyttet och tog ledningen i matchen när kapten Lina Bergeskans-Tano slog in 2-1 på ett straffslag.

Tio minuter senare slog AIK:s kapten, Hanna Brusberg, till. På en hörna, inspelad från Lovisa Elovsson kvitterade hon till 2-2. AIK hade känning, men det var återigen HT som tog ledningen när Anni Kehusmaa gjorde 3-2 till hemmalaget. Tio minuter efter det var återigen Matilda Svenler framme och på en pass från Brusberg kunde hon kvittera till 3-3.

I matchens slutminuter skulle det bli en riktig nagelbitare. I den 88:e minuten fick HT en straff efter att Anna Widing utfört en bentackling i straffområdet. Straffen missades dock och endast två minuter senare var det AIK:s tur att få möjligheten till att avgöra, när de tilldelades en straff efter en bentackling i straffområdet i matchens 91:a minut – ett gyllene läge att få två poäng med sig hem från Norrland. Tyvärr räddades straffen av Tytti Segerman och AIK fick nöja sig med en pinne.

Allmänna Idrottsklubben

Publicerat den 12 januari, 2014