En premiär med blandade resultat

AIK:s bandyherrar gjorde i helgen premiär på stor bana i Västerås i träningsmatchen mot BK Derby. Efter en smakstart (4-1 till AIK) blev det platt fall i andra halvlek.

Det var ett taggat gäng som samlades i ABB Arena för match mot div 1-kollegan i den mellersta serien, Derby/Linköping BK. AIK hade med sig hela sex nyförvärv, varav fyra tog plats i startelvan.

AIK tog tag i taktpinnen redan från början och det dröjde inte lång tid innan första målet var ett faktum. Richard Öster, måltjuven, var den som fick stå för Gnagets första streck i vinterprotokollet.

AIK drog iväg till 3-0 innan Derby fick in sin första boll bakom Erik Hägglund, som trots åtta inläppta för dagen svarade för många fina räddningar.

Christian Otterberg och Richard Öster var högst delaktiga i att AIK hade som mest en 4-1 ledning, som dock senare skulle ätas upp av motståndarna.

Matchen slutade med förlust, 5-8, men trots resultatet finns mycket positivt att plocka med från denna drabbning. I princip halva laget hade inte tidigare spelat med varandra i matchsammanhang, men nyförvärven Joakim Hagstöm (GT76), Mathias Karlsson (GT76), Isak Wikström (Djurgården), Christoffer Kenling (Uppsala BoIS), Jakob Lunde (Hammarby) samt Wiktor Nyström (Helenelund) – som förövrigt gjorde mål i sin debut i AIK-tröjan – skötte sig strålande.

Nästa match är på bortaplan mot allsvenska laget Örebro. Det kommer att bli en utmaning i både skridskoåkning och lagarbete – men en alldeles positiv sådan som alla i laget ser fram emot!