En svart annandag

Det var upplagt för ett fantastiskt annandagsderby. Perfekt väder med en blå himmel, bra is och mycket publik på läktaren. Men det skulle visa sig bli en svart annandag.

AIK bjöd på bra första 15-20 minuter, där man varvade fin skridskoåkning med precisa passningar och gick ifrån till 3-0 efter tjugo spelade minuter. DIF gjorde sedan två snabba mål – men AIK svarade direkt och i halvtidspaus var ställningen 7-4 till Gnaget.

Om det var övermodighet med tanke på resultatet, eller ren underskattning av Djurgårdens taktik råder det delade meningar om, men en sak är säker. AIK tappade huvudet totalt. Den andra halvleken vinner DIF med 6-0 och passiviteten i AIK var skrämmande.

– Vi skäms något oerhört, säger en otroligt besviken assisterande tränare Per Hettman och fortsätter;
– Inte bara för varandra, också för alla som kom och visade sitt stöd för klubben idag. De är inte värda detta och vi vill be om ursäkt. Det är inte acceptabelt att rasa på det här viset och det är varenda en i truppen införstådd och överens med. Det är ingenting som kommer att upprepas.

AIK hade en möjlighet att gå om DIF i tabellen, men så blev nu inte fallet. Taktiken för kommande matcher är dock solklar enligt Hettman.

– Det är fullt krig som gäller. Det är vi skyldiga oss själva och publiken.

Nästa match spelas hemma på Bergshamra Arena mot Wattholma/Tensta söndagen den 29:e december klockan 13.15.