”Femton minuter senare small det”

Inför AIK damers slutspel har hemsidan talat med kämpen Elin Goude Öhgren om bland annat läget i laget inför de kommande matcherna.

Elin, berätta lite om dig själv!
– Jag fyller 32 år i år och kommer från Grästorp utanför Trollhättan. Jag är gift med Robert Goude, f.d. bandyspelare i AIK och vi har nu två barn, 2,5 år och fem månader gamla. Under fyra år bodde jag i Lund och utbildade mig till sjukgymnast. Jag arbetar nu på en mottagning på Lidingö där vi tar hand om personer med smärtproblematik. Dessutom arbetar jag som koordinator för ryggmärgsskadade i Vitryssland. Ett stort intresse, förutom bandyn, är träning generellt och framförallt inför långlopp.

I samband med att du deltog i Boston Maraton förra året kom du nära den förskräckliga händelsen med de tjetjenska bombarna. Hur upplevde du denna?
– Jag hade gått i mål och vi skulle träffas 200 meter längre ner i en park då det smällde från målområdet. Det hade då endast gått 15 minuter sedan jag gått i mål. Vi visste inte vad som hände och trodde det kom från tunnelbanan. Vi fick faktiskt bäst information från folk som talade i telefon och efter kontakt med Sverige! Vi är glada att vi var där vi var.

Hur kom det sig att du började med bandy och vilken typ av spelare är du?
– Min styvpappa tog med mig till rinken i Grästorp där det bildades ett flicklag. Vi fick senare spela med i A-laget och faktum är att vi utgjorde den största tjejgruppen i landet under en period. Jag spelade många matcher i området och mötte bland andra Anna Lundin ett flertal gånger! Jag betraktar mig som en kämpe och jag ger mig aldrig.

Vad säger du om den aktuella säsongen?
– På många sätt har det varit en motig säsong med svåra skador på några nyckelspelare. Vi har dock blivit stärkta av det, kämpat på och gjort flera bra matcher på senare tid, till exempel segern på bortaplan mot Kareby med 4-3.

Hur ser du på slutspelet?
– Vi går in i det med positiv känsla och blir att räkna med. Det är skönt att vi fått tillbaka Frida Erlandsson och Anna Månsson från skador och med det har vi en bredare trupp. Linda Odén visar allt mer vad hon kan!