Finalförlust i World Cup

Finalen i årets World Cup blev en repris på de två senaste SM-finalerna, AIK mot Kareby IS. Tyvärr fick inte AIK revansch för förlusten i mars i år utan matchen slutade 4-2 till Kareby efter 3-2 i halvlek. Matchen var jämn och AIK:s mål gjordes av Mikaela Hasselgren (1-1) och Matilda Svenler (2-3).

-Vi är, trots förlusten i finalen, nöjda med turneringen, säger huvudledaren Lena Brodin, när vi får tag i henne per telefon efter turneringen. Vi ligger betydligt bättre till i år än vid motsvarande tid förra året. Med tanke på de få timmar vi haft på is gjorde vi stronga insatser mot Sandvikens AIK och Kareby IS, som varit på is sedan en dryg månad. Självklart är det tråkigt att förlora men vi har många positiva saker att ta med oss hem. Stämningen i gruppen har varit en. En annan är att många utanför laget imponerats av lagets insatser trots den lilla tid vi haft på is. Det ser bra ut inför kommande säsong. Vi gjorde en mycket bra match mot Sandviken i semifinalen.

Semifinalen mot Sandvikens AIK slutade 6-2 till AIK efter 4-0 i halvlek (matcherna spelades i 2×30 min). Enligt Lena Brodin gjorde laget en mycket stark första halvlek och spelade sedan närmast av matchen i andra. Målskyttar i denna match var Matilda Svenler, som gjorde två mål och ett mål var gjorde Sara Adolfsson, Hanna Brusberg, Mikaela Hasselgren och Linnea Larsson.

Vägen till semifinalen gick via en andraplats i gruppspelet, som innehöll lagen Rekord (från Ryssland), Västerås SK, IFK Nässjö och Härnösands AIK. Matchen mot Rekord förlorades med 2-4 efter ledning med 2-1 i halvtid. Rekord förlorade sedan semifinalen mot Kareby med 2-3 och vann matchen om tredje pris med 6-0 mot Sandviken. Mot VSK blev det 7-0, mot IFK Nässjö 6-0 och mot Härnösands AIK 4-0.

Sammantaget blev turneringen en positiv upplevelse för AIK och den ger mersmak inför fortsättningen!

Text: Erik Ekwall