Förändringar i huvudstyrelsen

Cecilia Giertta har på eget initiativ beslutat att lämna sitt förtroendeuppdrag som ordförande i AIK:s huvudstyrelse. Hon kom in som styrelseledamot 2017 och valdes som klubbens första kvinnliga ordförande året därpå.

Bakom avgången ligger rent personliga skäl.

– Jag tycker det har varit tufft med coronan och allt den har medfört för oss i föreningslivet, inte minst vad det gäller ekonomin, konstaterar Giertta. Under sommaren har jag funderat mycket på framtiden och vad jag vill gör med livet, och känt att jag nog saknat den rätta energin och tiden som behövs för ordförandeskapet. Jag kommer alltid ha mitt hjärta hos AIK, och just därför är det bättre att nya krafter tar över. Jag önskar min efterträdare all lycka till.

Giertta lämnar sitt förtroendeuppdrag med omedelbar verkan, och i sin roll som vice ordförande tar Cecilia Wahlman tillsvidare över och leder föreningens arbete framåt. Under sommaren har även ledamot Lars Söderqvist valt att lämna sitt förtroendeuppdrag, detta med anledning av meningsskiljaktigheter.

Styrelsen jobbar nu vidare enligt tidigare plan.