Förlust i Knivsta

AIK Handbolls herrlag förlorade mot Vassunda på bortaplan

När AIK Handbolls herrlag åkte till Knivsta denna söndag så hade man i baktankarna att Vassunda är lite på gång och själva har AIK 2 raka förutser i bagaget.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Matchen börjar jämnt och ju längre halvleken går så känns det hela tiden som att AIK ska trycka ifrån men Vassunda lyckas klänga sig kvar via att utnyttja AIK’s misstag och att dra ned på tempot när AIK försöker få upp det. Halvtidsresultatet stannade vid 10-12 där AIK borde ha lett med några fler bollar med lite bättre fokus.

När den andra halvleken drar igång så är det precis samma matchbild som i den första där man hela tiden väntar på att AIK ska segla iväg i matchprotokollet. Så blir det nu inte utan Vassunda tar över händelserna helt. AIK får mer och mer problem med Vassundas försvar och radar upp sina tekniska fel som Vassunda utnyttjar på bästa sätt.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Detta gör att Vassunda successivt rinner iväg i målprotokollet medan AIK står still. AIK gör bara 7 mål i andra halvlek och då vinner man inga matcher. Särskilt inte när motståndet är tillräckligt skickliga på att utnyttja detta faktum. Matchen slutar 26-19.

 

 

Nu är det uppehåll för Jul och som det såg ut i andra halvlek idag så var det nog bra för AIK som behöver starta om och hitta tillbaka till det fina spel som tidigare under säsongen har sett till att man har återfunnits bland topplagen.