Förlust i damernas toppmöte

Tyvärr slutade det med förlust för damlaget i mötet med serieledande GT Söder på söndagseftermiddagen i nybyggda Ulriksdalshallen.

En snabb handboll, med en aning ryckigt och mycket tempofyllt spel.
AIK var med en bra bit in första halvlek, med flera underbara kombinationer framåt och ett starkt försvarsspel. Men i spel 4 mot 6 så fick serieledarna GT Söder grepp om matchen och rann ifrån till ledning i halvtid med 12-8.

Andra halvleken börjar lite som den första slutade, GT Söder rinner ifrån och springer sönder AIK:s försvar långa stunder. Men laget ger aldrig upp utan jobbar hårt, men det hjälper inte denna dagen. GT Söders rappa fötter och omutliga målvakt Pernilla Idegran (matchens lirare) gick sakta ifrån under hela halvleken till slutresultatet 16-26.

Det syntes att det var mycket som gällde i matchen, med mycket slit och känslor på planen. Men den här dagen var GT Söder ett nummer för stora för våra tjejer. Nu tar vi nya tag och siktar på nästa match redan på söndag i Solnahallen mot Nacka HK kl 18.00. Vi kommer att vara supertaggade för den matchen.

Det positiva var att vi redan i omgång 6 slog det publikmålet vi satte upp inför säsongen. 215 personer var på plats i Ulriksdalshallen. Vi tackar er alla och hoppas att ni kommer tillbaka på söndag och hjälper fram tjejerna till en riktigt bra match, för nu är vi äntligen tillbaka i vår egen borg – Solnahallen.