Förlust mot Lidingö

AIK Handbolls herrlag förlorade idag mot Lidingö med 28-21

Denna lördag åkte AIK Handbolls herrlag över bron till Lidingö för match mot mittenlaget LSK. AIK var beredda på en tuff match då man hade sett att LSK har spelat jämnt i alla matcher även de inte har lyckats ta så många poäng.

Matchen börjar helt jämnt och AIK får igång försvaret på ett bra sätt men har lite problem att sätta dit bollarna framåt. Mitt i första halvleken så tappar AIK greppet och LSK kan segla från med några mål i målprotokollet då AIK har svårt att komma till läge framåt vilket leder till flera halvkontringar för LSK.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

När lagen går ut för halvtidsvila leder LSK med några bollar och AIK har en del att jobba med. I omklädningsrummet pratar AIK om att man måste hålla sig till spelplanen vilken man helt har lämnat och sluta gå på egna lägen när man bli uppstressad. Bakåt måste man gå runt M6 och få bättre höjd och träff på niorna.

I andra halvlek börjar AIK bra men känner rätt snabbt att detta är inte bortalagets lag då det varje gång man får flyt blir en utvisning eller annan avblåsning som gör att man inte kan bibehålla det tempot man är van vid.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

LSK har en bra dag och det mesta går deras väg och hade inte AIK tagit en timeout med 10 minuter kvar för att försöka stoppa flytet så hade nog marginalen kunnat bli större. Nu slutade matchen 28-21 och Lidingö var klart bäst på plan denna dag. AIK har lite att jobba på tills nästa gång lagen möts. Så här tamt framåt har man inte spelat tidigare under säsongen.

Nästa match spelas hemma i Råsta Park redan på tisdag kl. 20:00 mot serietvåan Täby.