Förlust mot serieledaren

Säsongspremiären för AIK:s herrlag på Bergshamra Arena slutade med förlust mot serieledaren Köpings IS (i en haltande tabell) med 1-7 (0-5).

Trots resultatet känns det ändå som ett fall framåt. Möjligheten av att kunna träna och spela regelbundet på den ordinarie hemmabanan Bergshamra Arena talar för att AIK:s herrar kommer att prestera bättre resultat framöver.

AIK höll emot bra i början av matchen och första Köpingsmålet kom först efter 24 min. Under första halvlekens sista fyra min gjorde Köping tre mål och gled ifrån till 5-0. Ett av dessa mål gjordes på hörna och ett på straff, vilket illustrerade en av skillnaderna mellan lagen: Köping hade flera spelare med ett bra skott.

Andra halvleken blev resultatmässigt jämn och Köping vann den med endast 2-1. Det dröjde till matchens 60:e min innan det blev 6-0. Ett hörnmål på nytt gav 7-0, varefter Isak Wikström reducerade till 1-7 på en straff i 88:e min. AIK:s målvakt Kevin Bucht stod för ett flertal fina räddningar.

Förlust mot serieledaren är inget anmärkningsvärt efter den svåra hösten för AIK. Laget kommer nu att kunna träna regelbundet på hemmaisen och allt talar för att laget kommer att bli bättre rustat för fortsättningen. Nästa match är mot WT Bandy söndagen 17/1 -16 på Bergshamra Arena.

Text: Erik Ekwall