Förlust mot serieledarna

AIK förlorade en jämn bortamatch mot topplaget Täby HBK med 25-21

Idag åkte AIK Handbolls herrlag till Tibblehallen för att spela mot topplaget Täby HBK. Matcherna dessa lag emellan brukar bli jämna historier och det skulle visa sig att det blev så även denna eftermiddag.

Matchen börjar väldigt trevande framåt för båda lagen då försvaren jobbar hårt för att få stopp. Efter 20 minuter spelade står det 7-3 till hemmalaget då matchbilden är helt jämn men Täbys målvakt stoppar såväl niometersskott som frilägen som AIK kommer till efter fint spel.

Med 2 minuter kvar av den första halvleken så har AIK börjat sätta dit sina lägen och differensen är endast 2 mål (10-8) men precis innan domarna blåser av för halvtid så lyckas Täby få till 2 snabba spelvändningar som lite olyckligt för AIK resulterar i mål.

I halvtid så har AIK gott humör då känslan är att skillnaden lagen emellan är att Täby har satt dit sina chanser mer effektivt än AIK. Nu var det bara att fortsätta med den framgångsrika taktiken som man hade satt upp och tro på den hela vägen.

Täby inleder den andra halvleken bäst och lyckas dra ifrån med ytterligare några mål vilket innebär att hemmaledningen efter 40 minuter är hela 17-11. AIK lyckas nu få stopp på Täby och börjar en stark reduceringsjakt där man gör 4 raka mål fram till 17-15 och plötsligt är det inte bara matchbilden som är jämn utan även siffrorna på resultattavlan.

Fram tills det att det är 8 minuter kvar så byter lagen mål och matchen står och väger. Tyvärr i AIK’s ögon så är det Täby som är hetast framåt i slutminuterna då AIK dels åker på en allvarlig skada som resulterar i ett längre speluppehåll  och att de inte riktigt får till de sista detaljerna i avgörandets stund.

Matchen slutar med Täbyseger, 25-21, och även om det känns tråkigt för AIK att man inte lyckas vinna denna jämna match så är det ändå ett steg mot den känsla som gjorde att laget var så framgångsrikt i början av seriespelet. Nu är det bara att ta med sig det och fortsätta kämpa på under de sista matcherna för att försöka undvika negativt kval.