Förlust mot Täby

AIK Handbolls herrlag förlorade idag sin viktiga bortamatch mot Täby med 21-20.

Det blev tyvärr förlust i den viktiga toppmatchen för AIK Handbolls herrlag. AIK åkte till Täby med stora förhoppningar på att fick man bara ihop försvaret på det sätt som man ville mot de starka niometersspelarna så skulle man ha stor chans för vinst.

Försvaret fungerade bra nästan rakt igenom matchen men framåt hade AIK det tyngre. Första hälften av den första halvleken så är det helt jämn målmässigt ändå men Täby gör ett ryck för att sedan se AIK rycka tillbaka och när domarna blåser av vid halvtid så leder hemmalaget med 12-11 och matchen är helt öppen.

Fotot: Elisabeth Petersén

AIK pratar om hur man måste få igång sitt anfallsspel bättre och att man inte ska stressa fram dåliga osäkra avslut i den andra halvleken men tyvärr är det precis det här som visar ska avgöra matchen.

Den andra halvleken blir lika jämn som den förra men även nu så gör Täby ett ryck mitt i halvleken som ett tag ser ut att ta död på matchen. AIK kommer dock igen och med en och en halv minut så står det 21-20 på resultattavlan.

AIK går nu upp på man man och lyckas stressa Täby till att tappa bollen ett par gånger i rad. AIK åker tyvärr på en utvisning men lyckas trots detta få till ett sista anfall när det är 30 sekunder kvar och Täbyledning med ett mål. Man lyckas med sitt spel till fullo men när den avslutande spelaren får läget blir han nedriven av en Täbyspelare som genar innanför och får tyvärr på bara frikast. Slutresultatet stannar vid 21-20.

AIK gör en bra insats bakåt och ska vara nöjda med att man bara släpper in 21 mål mot ett för dagen ovanligt starkt Täby. Framåt fungerar det däremot inte lika bra och under de perioder som Täby rycker som beror det mycket på att AIK förivrar sig och tar lite för stressade och dåliga avslut.

Nu är det endast två omgångar kvar av seriespelet och AIK blir beroende av andra resultat samtidigt som man måste vinna sina två kvarvarande matcher om det ska bli chans för kvalspel.