Förlust mot Tumba för handbollsherrarna

AIK Handbolls herrlag förlorade en tempofattig träningsmatch mot Tumba med 30-35

Kvällens träningsmatch mot Tumbas div2-lag lovade gott. Att få möta ett ungt, snabbt och tekniskt lag var ytterligare ett logiskt steg i de förberedelser som AIK Handbolls herrlag har just nu inför det stundande seriespelet i div 2.

Nu blev inte matchbilden alls så utan det blev en ganska tempofattig match med 2 lag som kände på varann.

I den första halvleken har AIK problem med höjden i försvar men trots detta så producerar man hela tiden mål framåt så resultatet håller sig jämnt trots allt. Anfallsspelet är inte bländande men man skapar många fina lägen som man oftast sätter dit. Till andra halvlek skulle lägena framåt utnyttjas bättre och man skulle hitta rätt höjd i försvaret.

Det blev precis tvärtom. Under de första 10 minuterna så får inte AIK träff alls på sina motståndare som rinner iväg i målprotokollet sakta men säkert. Successivt kämpar AIK sakta sig in i matchen och får lite bättre träff bakåt men framför allt så börjar man sätta dit bollarna framåt.

Matchen slutar 30-35 och Tumbavinst i en match där AIK aldrig riktigt kommer upp i den nivån man hade förväntat sig efter helgen. Det blir nya tag i Katrineholm till helgen och nästa onsdag då man spelar mot Tyresös div2-lag, Tyrold.