Förlust mot Vassunda

AIK förlorade mot Vassunda IF med 19-24

Denna tisdag tog AIK Handbolls herrlag emot Vassunda IF som är 1 av 3 lag som ligger efter AIK i tabellen som den ser ut just nu. Vassunda hade 2 dagar tidigare gjort en riktig kämpainsats och pressat serietvåan Täby till oavgjort, 34-34, så AIK visste om att gästerna är formstarka och gör många mål.

Det skulle visa sig var AIK’s minsta problem denna kväll då försvaret och målvaktsspelet var det som fungerade bäst medan anfallsspelet och främst avsluten när man väl kom till lägen lämnade mer att önska.

Matchen börjar jämnt även om det är så att Vassunda är laget som tar täten i målprotokollet. AIK spelar bra bakåt men har svårt att sätta dit sina lägen framåt vilket resulterar i ett underläge med 11-13 i halvtid trots att AIK känns starka.

Andra halvlek börjar bra då AIK lyckas täppa till glappet och få till oavgjort, 14-14, med 6 minuter spelade av den andra halvleken. Nu var AIK på gång kändes det som men nu kommer 10 ödesdigra minuter där Vassunda gör 5-0 och AIK får igen jobba i uppförsbacke.

Reaktionen på denna period blir att Vassunda fortsätter att spela metodiskt och intensivt samtidigt som AIK börjar spela mer och mer stressat och krampaktigt. Anfallen tappar djup, avsluten blir för ärliga och detta medför också att man blottar sig mer och mer bakåt ju längre matchen går och man inte får någon effekt av de byten man gör.

Vassunda vinner matchen med 19-24 där AIK lyckas hålla nere sina motståndares målskörd med tanke på deras senaste match men samtidigt får man helt klart underkänt framåt där man inte ens lyckas komma upp i 20 mål.

Nu är det 6 omgångar kvar så det finns många poäng att slåss om fortfarande så det är bara att kämpa på och tro på sin egen förmåga om man ska vända den negativa trend som laget har försatt sig i.  Kom gärna ner och stötta AIK här på slutet och hjälp till att heja fram dem till de nödvändiga segrar de behöver ta för att hålla sig kvar i div 2!