Förtjänsttecken till AIK Boules ordförande

Ikväll tilldelades AIK Bouleförenings ordförande Jonas Almquist, Sv Bouleförbundets förtjänsttecken i brons för sina insatser för svensk boule.

Jonas Almquist som sedan fem år sitter i Sv Bouleförbundets styrelse, sitter även i Stockholmsdistriktets valberedning. Under det gångna året har han varit ansvarig för Stockolmsdistriktets Juniorträningar. Han har även under det gångna året framgångsrikt lett AIK Boules nystart, som resulterat i en tredubbling av antalet tävlingslicenser i föreningen, silver i Klubb-DM, brons i Sv Cupen Dam och slutspelsplats i Sv Cupen Öppen. AIK Boule var dessutom den enda svenska klubben som lyckades kvalificera sig till slutspel i Sv Cupen i både Dam- och den Öppna klassen.

Almquist ligger också bakom den turnering i boule för skolorna i Solna, som är planerad att genomföras nu i maj i samarbete med Solna Stad. Det är den första stora skolturneringen i svensk boules historia. Almquist är även arkitekten bakom Sv Bouleförbundets nya tränarutbildningar, som syftar till att på sikt göra Sverige till en av de sportsligt ledande och nytänkande länderna inom europeisk boule.

Förtjänsttecknet delades ut i samband med middagen som avslutade första dagen av Sv Bouleförbundets Förbundsårsmöte.