Full fart i Tallbackaskolan

Lördagar i Tallbackaskolan brukar betyda heldag med handboll och det var det även denna gång. Klockan 10.00 börjar handbollskolan för de som är födda 2007 och som började att prova på nu efter jul.

AIK Handboll har de senaste gångerna haft drygt 30 personer som varit nere och tränat. Det är handboll blandat med koordination och även en gnutta lek.

När handbollskolan tar slut 11.00 börjar dagens matcher och för denna lördag var det sammandrag för F04 som stod på schemat. Det var totalt nio matcher som skulle spelas med fyra föreningar på plats. En match att speciellt se fram emot var ett klassiskt derby mellan AIK och Hammarby. Båda lagen hade ett riktigt bra spel med snabba passningar, vassa genombrott och hårda skott. I halvtid hade AIK en ledning med några bollar, som sedan krympte i andra halvlek. Mot slutet fick AIK bättre koll på motståndarna igen och kunde dra ifrån till en bekväm seger.

Det är full fart i hallen med matcher hela tiden och när man inte spelar gäller det att hinna äta och dricka lite också. Som vanligt är caféet öppet och där kan man få sig en kaffe med hembakad kaka, toast eller en varmkorv för de som behöver något lite mer matigt. Som vanligt blir det långa köer direkt efter att matcherna slutar och många är hungriga.

I AIKs andra match var det Spånga som stod för motståndet. De hade två spelare som nästan var huvudet längre än AIK:s tjejer och där fick man jobba ordentligt i försvaret. Det var hårt och jämnt från början och rätt mycket mål, men det var Spånga som höll i taktpinnen och hela tiden låg i ledning. I slutet av andra halvlek kom ett litet ryck från Spånga och de kunde gå ifrån till en klar seger. För AIK:s del slutade det alltså med en vinst och en seger denna helg. Nu väntar träningar och nya matcher andra helger framöver.

Om ni vill titta på ungdomshandboll är det alltså Tallbackaskolan på lördagar från klockan 11.00 som gäller. Välkomna dit framöver om ni har vägarna förbi!