Full fart på bandyskolan

AIK:s populära ”Skridskokul” (=Bandyskolan) kom igång i början av januari -16 och sedan dess har det varit full fart!

Starten blev försenad dels p.g.a. problem med själva anläggningen på Bergshamra Arena och dels p.g.a. det varma vädret i december -15. Detta påverkade säkert antalet barn i skolan, men f.n. är 64 barn med på aktiviteterna på Bergshamra Arena. Huvudansvariga för verksamheten är förre förbundskaptenen bl.a. Oscar Pettersson Hasselgren och förra storspelaren Ylva Schöldsten.

Pojkar och flickor födda 07-09 kallas för ”superskrinnarna” och de födda 10-11 ”ishjältarna”. Alla barn är aktiva och kämpar på efter bästa förmåga och det sker med stor entusiasm! Ett stort antal f.d. aktiva och nu aktiva spelare i AIK hjälper till med undervisningen. Bland dessa kan man vid olika tillfällen se ex  Mikaela Hasselgren, Anna Fosselius, Sara Adolfsson, Frida Erlandsson, Julia Eriksson, Lovisa Elovsson, Matilda Johansson, Helene Schöldsten, Ulrika Thelin m.fl. Det är verkligen något positivt och stimulerande att se både dagens och gårdagens stjärnor träna kanske morgondagens!

Bland eleverna hittar vi snart femårige Emil och till sommaren femåriga Mané-Luise.

Emil – hur är det att vara med i bandyskolan?

-Det är jättekul och jag längtar till varje träning. Det går bättre och bättre.

Vad är roligast i bandyskolan?

-Det är när vi får ha klubba och boll. Det gillar jag verkligen!

 

Mané-Luise – hur tycker du är i bandyskolan?

-Jag tycker också att det är jättekul. Lärarna är snälla.

Hur går det för dig?

-Jag lär mig mycket och blir bättre för varje gång.

Ja, dessa barn är bara några i den populära bandyskolan. Det är verkligen trevligt att se dessa barn­s glädje under träningen och bandyskolan är något av det bästa svensk idrott kan erbjuda! Kom gärna till Bergshamra Arena söndagar kl. 16-17 och se när idrott är som bäst!

Text: Erik Ekwall
Bild: Andreas