Full pott i Norrland för handbollsherrarna

Det blev vinst även i helgens andra match för AIK Handbolls herrlag. Denna gång var det Bodens BK och slutresultatet blev 27-31.

Efter lördagens vinst mot Kiruna styrde AIK Handbolls herrlag mot Boden där man innan söndagens match hann med en omgång frisbeegolf för att komma igång inför stundande batalj i Hildursborg.

Det var med stor respekt men ändå bra självförtroende som AIK kom in på plan för att möta en av seriens toppfavoriter Bodens BK.

Matchen började helt jämnt med Boden som lyckades bäst med att få dit bollarna under tiden båda lagen kände lite på varandra. Mitt i halvleken gör BBK ett miniryck upp till 4 bollar och det ser ut som att hemmalaget har tagit ett grepp om matchen. AIK lyckas under en stark period rycka tillbaka i och får lika innan BBK sätter dit bollen i slutsekunderna vilket ger halvtidsresultatet 18-17.

AIK har en bra känsla i matchen efter det sista rycket i den första halvleken och går in med stort självförtroende att detta kan lyckas. Successivt så tar AIK över matchbilden och BBK börjar spela allt mer stressat. Matchbilden passar bortalaget bra och när AIK i den 40:e minuten kliver om i matchprotokollet så släpper man inte taget om den ledningen.

Matchen slutar med vinst för AIK med 27-31 där laget övertyger stort i den andra halvleken och alla spelare gör sitt och på bästa sätt går in och täcker upp för varandra när det behövs. En riktig laginsats som ger mersmak inför kommande matcher.

Nästa match är även den på bortaplan nu på lördag kl. 18:00 i Sparbankshallen mot Team Rimbo. Välkomna dit och heja fram era handbollskillar från AIK!