Grattis Den Svarta Massan 10 år!

Med sina cirka 1500 medlemmar så har Den Svarta Massan (DSM) under åren lånat ut närmare 23 miljoner kronor samt efterskänkt ränteintäkter i form av sponsring på över 600 000 kr till AIK:s olika föreningar.

AIK önskar Den Svarta Massan ett stort grattis på sin 10-åriga födelsedag! Den 7 oktober 2010 så skapades denna ekonomiska förening, tillika ”AIK-bank”, av engagerade AIK:are för att ekonomiskt stödja AIK-föreningar.

  • Jag är själv medlem i DSM och tycker att föreningen utgör ett bra komplement till AIK:s huvudförening för att stötta våra olika AIK-idrotter. Vi hoppas att DSM kan fortsätta växa och vara ett långsiktigt stöd till hela AIK i många år framöver, och jag vill passa på att gratulera DSM på jubileumsdagen! – Cecilia Wahlman, t.f. ordförande i AIK.

DSM:s verksamhet är transparent och medlemmarna får inflytande i besluten om lån ska ges eller ej genom att de deltar i omröstningar vid varje låneförfrågan som inkommer till DSM från en AIK-förening. För att kunna bli medlem i föreningen måste du köpa en andel. En andel i Svarta Massan ekonomisk förening kostar 12 000 kr. Du har möjligheten att betala hela beloppet på en gång alternativt att avbetala din andel med minst 100 kr i månaden. Läs mer om DSM på deras hemsida: www.svartamassan.se