Grattis till Bronset i Svenska Cupen!

Det stannade vid Brons, men det är AIK:s första mästerskapsmedalj på seniorsidan. Med stolta AIK-hjärtan säger vi Grattis till AIK:s damer! Det här lovar gott för framtiden.

Med tunnast tänkbara dam-trupp (AIK har idag bara fem st damspelare), har AIK överraskat Boule-Sverige med sin framfart. Motivation slår klass, och motivation har damerna haft gott om. Motivationen och fighterinställningen har varit så hög att den ledde fram till att AIK på lördagen blev första klubb som var klar för söndagens semifinaler.

Att söndagsförmiddagen blev allt annat än önskad, är naturligtvis en besvikelse för laget. Om det var övertändning, nerver och ’stundens allvar’, att de kom in snett eller alltihop – det får analyseras senare. Men AIK stod inte att känna igen. I trippeln som öppnade semifinalen, gjorde AIK bara i princip 1-2 klot/vända. I finalsammanhang i mästerskap, krävs att man kommer upp i fem gjorda av sex möjliga klot/vända för att vinna. Det blev en tuff start med en 3-13 förlust AIK inte behövde. I de efterföljande dubblarna blev det lika tungt. Den dubbel som spelat i särklass bäst under lördagen, stod inte att känna igen. Precis som i trippeln fungerade varken läggspel eller skytte. Med oftast bara 1 gjort klot/vända, var det bara en tidsfråga innan semifinalen var över.

Idrott är som idrott är och finalspel ställer speciella krav. Mästerskaps-kondition är något som byggs upp över tid. Ytterst få idrottare/klubbar tar en mästerskapstitel på första försöket. De flesta får slita i många år, innan de till sist kommer fram till målet.

Vi glömmer den här semifinalen och tar med oss glädjen och stoltheten över alla grymma prestationer AIK:s damer gjort i Sv Cupen. Bronsmedaljen, och tillika AIK Boules första mästerskapsmedalj på seniorsidan, gör oss så oändligt mycket stoltare. Framåt stolta AIK! Det här är bara början…