Hanna Nygren – nyförvärv med kärnkraft

Ett av tillskotten i AIK:s damlag denna säsong är Hanna Nygren. Hon kommer senast från Uppsala BoIS, där hon var bästa poängplockare med 13 poäng på tio matcher. AIK är mycket glada för att Hanna har valt att spela bandy i Solna i vinter.

Hanna – berätta lite om dig själv!
– Jag är 29 år, bor med sambo och hund. Jag växte upp i Smedjebacken i Dalarna. För att studera till civilingenjör i teknisk fysik flyttade jag för 8 år sedan till Uppsala. Nu arbetar jag i ett företag som heter WesDyne som tillverkar och säljer utrustning till kärnkraftsverk.

– Jag började min bandykarriär i Smedjebackens stolthet, IK Heros. Senare spelade jag två år i Falu BS, fyra år i Sandvikens AIK (SM-guld 2007) och nu senast i Uppsala BoIS. Jag har spelat i flicklandslaget och nu på senare tid varit med damlandslagets trupp.

Hur kom det sig att det blev bandy för dig?
– IK Heros, Smedjebacken, startade ett flicklag och där gick jag med. Tyvärr lades det laget ned och jag fortsatte i pojklag och sedemera även i herrlaget. Jag har mest spelat som mittfältare.

Har du andra intressen?
– Förutom bandyn, som tar tid, lägger jag ned tid på vår hund.

Hur är det att vara med i AIK?
– Det är verkligen kul då det är en väldigt bra inställning bland alla. Det är bra träningar och alla är proffsiga. Det är också roligt med den fina stämning det är i gruppen.

Vad tror du om säsongen?
– Jag ser verkligen fram mot den och vi har ju många duktiga spelare. Målet får bli SM-guld på Friends Arena!

Vi önskar Hanna och resten av laget lycka till i Damallsvenskan, som startar på lördag för AIK med bortamatch i Karlstad mot Västerstrand!