Herrarna föll i första träningsmatchen

Det blev förlust för AIK i säsongens första träningsmatch mot Skutskär IF, 6-9 (2-3). - Jag hade förväntat mig mer, konstaterade spelande tränaren Per Hettman.

Bitvis spelade dock AIK bra med flera fina kombinationer. Skillnaden var dock att Skutskär höll samma nivå under 90 minuter och var kliniskt effektiva i sina avslut. Det var inte AIK. Skutskär kom dessutom mer samlat och bestämt i sina attacker. Var det månne trötta ben då AIK är inne i en tung träningsperiod?

– Det satt snarare i huvudet än benen, menade liberon Niklas Landeskog.

Spelande tränare Per Hettman:
– Vi saknade flera spelare och fick kasta om i laget, men det var alldeles för många misstag. Vi bjöd på flera av målen.

Men AIK kan trots förlusten ta med sig några positiva element från insatsen i träningsmatchen. Hörnskyttet var en av dessa. AIK satte dit tre av totalt tio hörnor varav dessa avslutade målskyttet när AIK hämtade in 3-8 till 6-8 via mål av Christoffer Alberts, Per Hettman och Niklas Landeskog. Övriga mål gjordes av Per Hettman, Christian Otterberg och Thomas Perla. Bäst i laget var Christopher Lunde samt Christian Otterberg.

Nästa träningsmatch spelas lördag 28/9 mot Derby/Linköping BK, återigen i ABB Arena i Västerås.