Herrarna klättrar efter tvåpoängare i Knivsta

AIK:s handbollsherrar fick ett riktigt trevligt slut på veckan när de på söndagskvällen besegrade Vassunda IF på bortaplan. Segern innebar också kliv uppåt i tabellen.

Denna söndag åkte AIK Handbolls herrlag till Knivsta för att spela borta mot division 2-laget Vassundas B-lag. Senaste mötet lagen emellan blev det oväntat jämnt, eftersom Vassunda rullar runt på sina duktiga spelare i både A- och B-lag. Det AIK hade pratat om inför denna match var att man måste bli bättre på att jobba med fotarbetet för att hinna med de snabba, tekniska spelarna i Vassunda.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

AIK kommer helt rätt in i denna match och trots att man inte sätter dit alla sin lägen i inledningen så täpper man till riktigt bra bakåt där fotarbetet håller precis den nivå som man har pratat om tidigare.
I halvtid leder AIK med hela 7-15 och matchen känns avgjord, även om man pratar om att det är viktigt att nu inte släppa in Vassunda i matchen igen.

Tunga siffror bäddade för tabellryck

Det gör inte AIK, utan i andra halvlek trycker man på än mer och drygar ut ledningen. Matchen slutar med AIK-seger, 16-32.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén
Precis innan AIK:s match vann Norrtäljelaget HK Ceres över Täby med minsta möjliga marginal. I och med Ceres seger gick AIK om Täby och upp på en andra plats i tabellen som innebär kval uppåt.

Nästa match är på lördag, då AIK tar emot Borlänge hemma i Ulriksdalshallen kl. 15:30.