Herrarnas första tvåpoängare för säsongen

AIK tog en enkel seger i hemmapremiären som spelades på motståndarens hemmais Sollentunavallen. Det blev 7-3 (3-2) mot GoIF Kåre sent på söndagseftermiddagen.

Det var långt i från övertygande men AIK gjorde trots allt en klart godkänd andra halvlek när farten, bollbehandlingen och bollsläpp i rätt tid blev successivt bättre än under de första 45 minuterna.
Kåre som inledde seriespelet med en stor förlust koncentrerade sig på ett lågt försvar och satsade på kontringar. AIK ägde väldigt mycket boll och skapade ett flertal vassa målchanser men trots det var det knappa 3-2 i halvtid. Det såg ängsligt ut och allt för många duktiga spelare klev inte fram.

Det blev dock bättre i andra och ett tidigt 4-2 på en straffretur resulterade i att AIK kunde spela mer avslappnat. Det var stundom klar skillnad mellan lagen och det borde nog blivit större segersiffror med tanke på att tre, fyra klara lägen missades.

Närmast väntar nu match mot en av på förhand seriefavoriterna i WT Bandy (Wattholma/Tensta). Den matchen spelas onsdag (3/12) i Uppsala med avslag kl. 20.00.