Imponerande vändning – 0-3 blev 6-3

AIK:s damlag spelade sin sjunde match i dameliten mot Haparanda/Tornio på hemmaplan. Efter drygt 20 min ledde bortalaget med 3-0, men AIK-spelarna lyfte sig och vände till en seger med 6-3.

Redan efter fem minuter tog Haparanda ledningen efter ett misstag i AIK-försvaret, 0-1. Ytterligare sju minuter senare gjorde bortalaget mål på en hörna, 0-2. Det var inte nog med detta, utan i matchens 23:e min ökade Haparanda på till 3-0 efter ett fint anfall iscensatt av lagets båda ryskor, Olga Rodionova och Olga Bogdanova. Detta blev en vändpunkt i matchen och AIK tog över allt mer. Hanna Brusberg kunde reducera till 1-3 på en säkert slagen straff i 27:e min och bara en dryg minut senare slog Lisa Östman in en retur, 2-3.

Stark andra halvlek

Från mitten av första halvlek hade AIK således tagit över matchen och dominansen fortsatte i andra halvlek. Haparanda skapade inga farliga lägen att tala om och en kvittering låg i luften. Det dröjde dock till matchens 65:e min innan den kom. Det var Matilda Öhman som gjorde mål efter en hörna, 3-3. I matchens 74:e min skrinnar Linnea Larsson elegant igenom motståndarförsvaret och spelar fram Hanna Nygren, som nära mål slår in 4-3. AIK trycker på även fortsättningsvis och under matchens sista fem minuter kan lagets kanadensiska, Chris Delisle, peta in två returer till sammanlagt 6-3.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att matchen verkligen började olyckligt, men alla spelare i AIK kan var stolta över att man kunde vända till en klar seger. AIK var det bättre laget och vann rättvist.

Text: Erik Ekwall