Inför AIK – IF Swithiod HK

AIK Handbolls herrlag tar på söndag kl. 13:00 emot IF Swithiod HK i Solnahallen för hemmamatch

Detta är AIK Handbolls herrlags tredje hemmamatch. För motståndet står IF Swithiod HK som AIK senast för ett drygt år sedan mötte i träningsmatch inför seriespelet i div 3. Swithiod vann då men det var en jämn match och mycket har hänt i båda lagen. Swithiod har inlett med segrar mot Lidingö borta, Vassunda hemma samt spelat oavgjort mot Sundsvall uppe i Sköndalshallen. AIK inledde seriespelet med 4 raka segrar men har nu 2 raka förluster mot MP och Uppsala där det sistnämnda laget mer och mer känns som starka seriefavoriter.

Swithiod hamnade förra säsongen precis under kvalstrecket där man undvek kvalspel för att inget lag från Norrladstrean hade kvalambitioner. ”Switte” är ett klassiskt div 2-lag som har varit uppe och provat på ettan ett par gånger men annars har huserat i div 2 i ett flertal år. Flera spelare har dessutom gått mellan AIK och Switte genom åren varav en är kvar där spelandes på M6.

Switte har ett komplett lag med rutinerad lagledning där grundspel och duktiga tekniska spelare ger ett starkt försvar och ett ständigt hot framåt. AIK måste försöka hitta lösningar på detta om man ska ha chans på poäng för att lyckas hålla sig kvar på övre halvan av tabellen.

AIK har inlett seriespelet med 4 segrar och 2 förluster där segrarna mot toppseedade Boden och Ceres klingar högst men den lite mer bleka insatsen mot MP i Farstahallen och tappet i andra halvlek mot serieledande Uppsala kräver att man åter kommer på rätt köl för att etablera sig ordentligt i div 2. Den breda truppen tillåter att det finns många spelare på träning som är aktuella för spel vilket skapar en konkurrenssituation som är en viktig skillnad mot förra säsongen i div 3. Denna konkurrens kommer att provas mer och mer nu.

Detta kan bli en riktigt bra och underhållande handbollsmatch om båda lagen presterar på den nivå de kan.