Inför AIK – Uppsala HK

Söndag 1/11 kl. 15:00 tar AIK Handbolls herrlag emot serieledande Uppsala HK i Råsta Park

Nu är det dags för AIK Handbolls herrlags andra hemmamatch. För motståndet står serieledande Uppsala HK som AIK senast för ett par månader sedan mötte i Södra Dalarnas Cup. AIK vann då men nu är det ny match och nya förutsättningar. Uppsala har gått som tåget samtidigt som AIK förlorade mot MP i den senaste omgången.

Uppsala HK hamnade förra säsongen i kval uppåt där man gick vidare till andra kvalrundan efter seger över Allsvenska Tyresös farmarlag Tyrold. Där tog det stopp mot Silwing Troja men laget visade att man var att räkna med och att man har höga ambitioner. Med nyrekryterad tränare i form av meriterade Dagge Lundin med förflutet i Skånela får Uppsala leva med favoritskap i alla matcher denna säsong.

I Uppsala har man ett komplett lag med bra bänk där mycket handlar om duktiga mittnior och 2 högernior som kompletterar varandra med helt olika spelstil. Utöver dessa spelare så är detta ett komplett lag med få svagheter men det är dessa som AIK måste försöka hitta om man ska ha chans på poäng.

AIK har inlett seriespelet med 4 segrar och 1 förlust där segern mot toppseedade Boden och Ceres klingar högst men den senaste lite mer bleka insatsen mot MP i Farstahallen var en bra reality check för laget som måste gå in i framtida matcher med en mycket bättre inställning och beredda på att göra det hårda jobbet i 60 minuter för att ta fler poäng i serien. Den breda truppen tillåter att det finns många spelare på träning som är aktuella för spel vilket skapar en konkurrenssituation som är en viktig skillnad mot förra säsongen i div 3.

Detta bådar alltså för att kunna bli en riktigt bra och underhållande handbollsmatch.