Inför Norrfjärden och Boden borta

AIK åker på Norrlandsturné.

Nu på lördag åker AIK Handbolls herrlag en bit längre upp i Norrland än vad man gjorde föregående helg. PÅ lördagen är det Norrfjärden i Piteå som gäller och helgen avslutas i Boden på söndag då även klubbarnas damlag möts.

När Norrfjärden var nere och gästade AIK i den andra omgången i seriespelet så överraskade de hemmalaget med stort målvaktsspel, tro på sin spelidé och en kämpaanda som inte gick att finna hos hemmalaget. Om AIK ska kunna vinna denna match så är det precis detta som måste plockas fram i kombination till det nyfunna lugn och metodik som AIK har haft i de senaste matcherna.

Boden har inlett denna säsong mycket starkare än den föregående och detta kommer bli en match med full fart och fysiskt spel. Boden ligger trea och har parkerat på kvalplats uppåt vilket så klart är ett kvitto på att man har fått ihop spelet bättre och att de unga spelarna har mognat i sitt spel sedan förra säsongen.

Det kommer att bli en rolig och riktigt tuff helg uppe i Piteå och Boden för AIK men grabbarna är redo och känner stödet hemifrån när de styr norrut.